Home » Over mij

Over mij

 

Mijn naam is Ellen Suzan Roetgerink, inmiddels 30 lentes jong en ik sta nu volop in de bloei van mijn leven. Dit was een aantal jaren terug heel anders, ik leefde namelijk in mijn eigen nachtmerrie. Ik kreeg te maken met anorexia, een ziekte waar ik in het begin veel kracht uithaalde en zelfs plezier. Dit is allemaal schijn kan ik jou vertellen, ik heb de bodem gezien en wist niet meer hoe ik hieruit moest komen. Elke dag was opnieuw een gevecht en uiteindelijk zat ik gevangen in mijn eigen geest en lichaam. Door het hele proces zelf meegemaakt te hebben en zelf ervaren te hebben, wil ik die ervaring en deskundigheid nu overbrengen naar andere mensen met eetproblemen. Ik weet wat ik toen nodig had om te herstellen en dat ga ik nu toepassen om andere mensen te bevrijden uit hun innerlijke strijd. 

Ik heb jarenlang op hoog niveau geturnd en als turntrainster gewerkt, turnen was mijn oplossing voor alles en het was mijn grootste passie, het was zelfs voor mijn gevoel alles wat ik had. Ondertussen heb ik mijn diploma behaald aan het Johan Cruyff college Marketing & Communicatie en heb in 2012 de keuze gemaakt om te verhuizen naar Italië om daar voor een topclub als turntrainster aan het werk te gaan. Italië was een droom die uit kwam en naast de vele turnuren ben ik de opleiding Gewichtsconsulent gaan doen, omdat voeding altijd mijn interesse trok. Wat doet voeding met je? niet alleen als sporter maar ook als persoon! De keuze Italie was achteraf misschien een vlucht voor mij en de anorexia slipte mijn leven in en dat terwijl ik toen dacht dat dit mijn nieuwe toekomst was. Het leven was toch wel iets lastiger alleen, ver weg van mijn familie/vrienden en al jaren in een topsportcultuur te leven dat eigenlijk soms veel te hard voor mij was. Het enige wat ik kon doen was maar doorgaan, doen alsof je nergens last van hebt en dat het super goed met je gaat.

Inmiddels ben ik weer een aantal jaren terug in Nederland en voel ik aan alles dat ik lekker in Nederland hoor. Doordat ik de ziekte zelf heb overwonnen en daar nog steeds iedere dag dankbaar voor ben, wil ik graag andere mensen helpen om ''Samen op weg naar vrijheid'' te zoeken. Ik wil mijn kennis overbrengen en mijn ervaring met jullie delen, doordat ik als ervaringsdeskundige kan fungeren, kan ik mij ook erg goed inleven in de situaties waar jij mee worstelt. Of het nu gaat om een eetstoornis, obesitas, aankomen en afvallen, mijn manier van coachen is hetzelfde. Ik zorg dat jij in de bewuste ik terecht komt, waardoor je inzicht krijgt in jezelf.